Összes Praxis

Üvegragasztás könnyedén

A megfelelő alkalmazás és a tökéletes ragasztó garantálja a szilárdságot és a legmagasabb minőséget. © Bohle © Bohle

#IMPULZUS | Az anyagok ragasztása a modern bútor- és üzletberendezés általános technikai színvonalának része. Vannak azonban jelentős különbségek, különösen a kivitelezésben, ami a minőségben és a megjelenésben is megmutatkozik. Hogyan hogyan is lehet optimális üvegragasztást végezni?

Az ideális munkaterület kialakítása, a tökéletes előkészítés és a megfelelő anyagok jelentős különbséget jelentenek. Az első lépésben tiszta felületet kell biztosítania az optimális eredmény eléréséhez. Minden ragasztási felületnek tisztának, száraznak és zsírmentesnek kell lennie. A használt tisztítószer nem hagyhat maradványokat és nem képezhet elválasztó rétegeket. Ha az anyag megköveteli, a felületek előkezelése is szükséges lehet.

Pozicionálás és rögzítés

A következő lényeges lépés a ragasztott alkatrészek ideális elhelyezése. A ragasztó a kikeményedés során polimerizálódik, és hálós szerkezetet képez. Ha a ragasztott rész nem megfelelően van rögzítve, akkor ez a hálós szerkezet károsodik, és a szilárdság sérül.

UV-ragasztók

Az anyagkombináció, valamint a környezeti feltételek és a fellépő terhelések a megfelelő ragasztó kiválasztásának döntő kritériumai. Választhatóak az alacsony viszkozitású, kapilláris ragasztók vagy a közepes viszkozitású, ütésálló és rugalmas ragasztók. Az anyagtulajdonságok és kémiai összeférhetetlenségek miatt előfordulhat, hogy nem lehet UV-keményedő ragasztókat használni. Schachermayer azonban ezekre a speciális esetekre is tud megoldást. A Bohle széleskörű termékportfóliójához természetesen az UV-ragasztók keményítéséhez megfelelő UVA-lámpák is tartoznak.

Termékek a webkatalógusban

( )