Adatvédelem

Adatvédelmi Nyilatkozat

Schachermayer Kft, 2020 március 1

Jelen Adatkezelési Nyilatkozat tartalma, rendelkezései a Schachermayer Kft.-re és anyavállalatára, a Schachermayer GmbH-ra vonatkoznak:

Schachermayer Kft
2051 Biatorbágy, Dózsa György út 54.
Cégj.sz.: 13-09-065046

Felelős vezető az Adatvédelmi Nyilatkozat keltezésekor:
Bognár András, cégvezető

Schachermayer GmbH
A-4020 Linz, Schachermayerstraße 2
Cégj. szám: 78652s, (Landesgericht Linz)
Felelős vezető az Adatvédelmi Nyilatkozat keltezésekor:
Gerd Schachermayer, ügyvezető

Az adatkezelési kérdésekben, illetve az adatainak kezelésével, azaz adatok felvételével, feldolgozásával vagy felhasználásával kapcsolatos bármely kifogással kapcsolatban az alábbi címen állunk rendelkezésére email-ben vagy levélpostai úton:

Schachermayer Kft,
Bognár András cégvezető, mint adatvédelmi felelős
2051 Biatorbágy, Pf. :35
andras.bognar@schachermayer.hu

1. Általános

Adatainak biztonságos és bizalmas kezelése számunkra is fontos és komolyan vesszük ezzel kapcsolatos feladatainkat. Ennek megfelelően a legkorszerűbb biztonsági standardok szerint járunk el az adatok kezelésekor. A kezelésünkre bízott ill. általunk felvett adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, és felhasználásukkor felelős körültekintéssel járunk el. Ennek kapcsán megadjuk a 2018-ban hatályba lépő Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (továbbiakban: Rendelet) ide vonatkozó adatvédelmi kötelmeiről szóló tájékoztatást.

2. Személyes adatok tárolása és kezelése

Személyes adatait, vagy az alkalmilag Ön által feltöltött dokumentumokat, fényképeket az Önnel, mint partnerrel (szállítóval, szolgáltatóval vagy vevővel) létrejött üzleti kapcsolat céljának megfelelően, és csakis annak keretein belül a Schachermayer Kft., valamint anyavállalata, a Schachermayer GmbH rögzíti és dolgozza fel, ideértve az elektronikusan létrehozott és archivált dokumentumokat is, mint pl. az üzleti levelezésünket.
Ez az alábbi személyes adatok kezelését jelenti:

  • Vezetéknév, keresztnév
  • Születési dátum
  • Állampolgárság
  • Kapcsolattartási adatok: cím, email-cím, telefonszámok
  • Megrendelési és szállítási adatok
  • Fizetési adatok

Az interneten, honlapunkon keresztül hozzáférhetővé tett kínálatunkra való „rákattintások“-at, mint felhasználói adatokat megkapjuk a mindenkori internetböngésző szolgáltatásaként, mégpedig úgynevezett szerver-log-fájlok formájában, és e naplókat elektronikusan tároljuk.

Ez az alábbi adatokat jelenti :

  • A számítógép IP címe, ahonnan az aktivitás (rákattintás) érkezett.
  • A felhasználói felületünkön (platform) a felhasználó azonosítója
  • A platformunkon felkeresett internet oldal neve
  • Dátum és pontos időpont
  • Annak az internet oldalnak az URL címe, amelyről a böngészés a Schachermayer platform adott oldalára érkezett.
  • A munkamenet (böngészés) azonosító száma

3. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés fő célja, hogy Önnek szolgáltatásaink megbízható, hatékony és személyre szabott használatát lehetővé tudjuk tenni. A személyes adatokat a következő célokra használjuk:

  • Rendeltetésszerű szerződés teljesítés, és a megrendelés lebonyolítása

  • Teljesítményünk személyre szabása, mérése és javítása

  • Termékeink és szolgáltatásaink rendelkezésre bocsátása

Ezeket az adatokat egyrészt az Ön által megadottak szolgáltatják, másrészt szükség esetén azokat nyilvánosan elérhető regiszterekből szerezzük be.
A rendeltetésszerű szerződés teljesítéssel kapcsolatos minden adatkezelésünk a Rendelet 6.cikkének (1)b pontján alapszik. Hírlevelünk és hasonlók kiküldéséhez szükségünk van az Ön beleegyezésére, az ezzel kapcsolatos adatfeldolgozás a Rendelet 6. cikk. (1)a pontján alapszik.
A Schachermayer kötelezi magát, az Ön személyes adatainak a Rendeletnek megfelelő, törvényes kezelésére.

4. Adatok továbbítása, adattranszfer harmadik országba

A Schachermayer személyes adatokat harmadik félnek nem továbbít. Kivéve, ha az érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja ehhez, vagy ha az adattovábbításra törvény kötelez bennünket.
Adatait kizárólag az alábbi vállalatoknak ill. intézményeknek adjuk át, ha ennek az adott célhoz kötötten a jogi feltételei fennállnak, vagy az adatok külső szolgáltató számára való átadása a megrendelés kiszállításához, ill. lebonyolításához szükséges.

  • A Schachermayer vállalat csoporton belül: Az adatfeldolgozás minden leányvállalat részére központilag, a Schachermayer GmbH (Linz) székhelyén történik.
  • Az adatok tárolásához ún. felhő alapú megoldásokat használunk. E technológia mellett nem zárható ki, hogy a felhő-szolgáltató harmadik országban is tárol adatokat. Mi azonban csakis olyan szolgáltatókat bízunk meg adattárolással, akik minden adatvédelmi előírást bizonyíthatóan betartanak, és erről megfelelő tanúsítással is rendelkeznek (EU-US Privacy Shield)

5.     Hírlevél

Ha feliratkozik a hírlevélre, megadja a fent említett személyes adatokat, és felhatalmazza a Schachermayert, hogy e-mailben vegye fel Önnel a kapcsolatot. A hírlevélre való feliratkozás során tárolt adatokat kizárólag a hírlevélhez használjuk fel, és nem adjuk tovább harmadik félnek.
Ha leiratkozik a hírlevélről – minden hírlevél alján megtalálja a linket ehhez –, minden, a hírlevélre való feliratkozással tárolt adat törlésre kerül.
A hírlevél küldéséhez a Schachermayer a Brevo GmbH, Köpenicker Str. 126, 10179 Berlin webalapú marketingeszközét használja, amelyen keresztül az Ön által megadott adatokat (e-mail cím) a hírlevél fogadásához feldolgozzák.

Hírlevél értékelése

Ha a hírlevelet a Brevo-n keresztül kapja, olyan információk kerülnek tárolásra, mint az IP-cím, a böngésző típusa és az e-mail program, hogy információkat nyújtsanak számunkra hírlevelünk teljesítményéről. Ezen adatok alapján megállapítható, hogy az e-mail megérkezett-e, megnyitották-e, és hogy kattintottak-e a linkekre.
A Brevo adatvédelmi tájékoztatójáról az alábbi címen olvashat: https://www.brevo.com/legal/privacypolicy/ vagy https://www.brevo.com/information-for-email-recipients/.

6. Sütik és letölthető alkalmazások

A Schachermayer az interneten ún. sütiket használ abból a célból, hogy az online tapasztalatokat és online időket optimalizálni tudja. A sütik pl. információkat tartalmaznak a korábbi rákattintásokról, és arról, hogy milyen ajánlatok után érdeklődött a böngésző személy.

A sütik nem indítanak programokat, és nem telepítenek vírust a felhasználó számítógépére. Céljuk elsődlegesen az, hogy az adott felhasználó számára testre szabott ajánlat álljon elő, és azok igénybevétele a lehető legkényelmesebb legyen.

A Schachermayer jelenleg csak „munkamenet-sütiket“ használ, amelyek nem tárolódnak a felhasználó adathordozóján, és a böngésző elhagyásakor törlődnek. A munkamenet-sütik másik célja a bejelentkezési azonosítás segítése, és a rendszer terhelés elosztásának optimalizálása.

Önnek jelenleg is és bármikor lehetősége van a sütik alkalmazásának elutasítására. Ennek módja általában a böngésző beállításainak megfelelő megválasztása vagy megfelelő segédprogram használata. További információt a böngésző Help-funkciójával kaphat. Ha a sütik kikapcsolása mellett dönt, ez hátrányosan hathat az elérhető szolgáltatások terjedelmére és minőségére.

7. Elemző eszközök

Matomo

A Schachermayer az Open Source Webanalysedienst Matomo nevű szolgáltatást használja weboldalain, amelyet a weboldal használatának statisztikai kiértékelésére és elemzésére fejlesztettek ki. Különböző log fájlok kerülnek rögzítésre, például IP-cím, hivatkozó oldal (referrer), használt böngésző és hasonlók.

A Matomo analízise során az IP-anonimizálás alkalmazása történik, ahol az IP-címet az elemzés előtt lerövidítik, így már nem egyértelműen beazonosítható. A Matomo a Maxcluster GmbH szerverein csak hosztolva van, így az összes elemző adat a Schachermayer-nél marad, és nem történik az összegyűjtött adatok harmadik felekkel történő megosztása.

Az adatok kezelése az Általános Adatvédelmi Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján történik. A Schachermayer ezzel a weboldal külső megjelenítésének optimalizálását jelentő jogos érdeket követ.

További információkat talál a Matomo adatvédelméről itt: https://matomo.org/privacy-policy/

8. Google Maps (térkép szolgáltatás)

Honlapuk használja  a Google Maps térkép szolgáltatást, a megközelítési útvonalak interaktív ábrázolása végett. A Google Maps a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California 94043, USA. cég térképszolgáltatása. A Google Maps használata révén adatok kerülnek A Google-hoz az USA-ba, beleértve az Ön IP címét, vagy a START-nak megadott tartózkodási helyét. Amikor Ön felkeresi valamelyik internetes oldalunkat, amely tartalmaz Google Maps térképet, akkor a böngészője azonnal egy közvetlen kapcsolatot épít fel a Goggel szervereivel. A térkép adatai közvetlenül a Google-től kerülnek a böngészőn keresztül a honlapunk megfelelő oldalára. Ezért nincs közvetlen befolyásunk arra, hogy eközben a Google milyen adatokat tárol le. Jelen ismereteink szerint ezek legalábbis az alábbiak:

•    Az adott weblap felkeresésének pontos időpontja
•    IP cím vagy URL
•    az útvonaltervezés Start pontjának címe

Ha nem szeretné, hogy a Google adatokat rögzíthessen ill. használhasson fel az Ön internetezéséről, akkor deaktiválhatja a JavaScript-et a böngészőjében. Ez esetben viszotn a térképet sem tudja használni.

A Google által végzett adatkezelésről, az ezzel kapcsolatos jogairól és a privát szféráját védő beállítási lehetőségekről a Google az alábbi linken ad tájékoztatást: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

9. Közösségi alkalmazások

A Schachermayer weboldalán közösségi média szolgáltatások elemei vannak integrálva, hogy képeket, videókat és szövegeket jelenítsenek meg. Az olyan oldalak látogatása során, amelyek ezeket az elemeket megjelenítik, az Ön böngészőjéből adatokat továbbítanak a megfelelő közösségi média szolgáltatás felé, és ott tárolják azokat. Schachermayer nem fér hozzá ezekhez az adatokhoz.

További információkat a közösségi média szolgáltatások által végzett adatgyűjtés céljáról és terjedelméről, valamint az adatok feldolgozásáról az adatvédelmi nyilatkozatban talál. Itt további információkat is talál a jogaival és a magánéletének védelmére vonatkozó beállítási lehetőségeivel kapcsolatban:

A YouTube-ra a Google adatvédelmi nyilatkozata vonatkozik: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy
Facebook adatvédelmi irányelvek: https://www.facebook.com/about/privacy
X adatvédelmi irányelvek: https://x.com/de/privacy
Xing adatvédelmi irányelvek: https://privacy.xing.com/de
LinkedIn adatvédelmi irányelvek: https://de.linkedin.com/legal/privacy-policy

Ha nem szeretné, hogy a YouTube, Facebook, X, Xing vagy LinkedIn a weboldalunkon gyűjtött adatokat közvetlenül az Ön profiljához rendelje a megfelelő szolgáltatásban, ki kell jelentkeznie a megfelelő szolgáltatásból, mielőtt aktiválná a beépülő modulokat.

10. Az adatok megőrzése, az adatokhoz való hozzáférés és adatbiztonság

Az Ön adatait üzleti kapcsolatunk befejezéséig, az érvényes garanciális- és elévülési idők lejártáig, illetve törvényben előírt határidőig tároljuk. Ezen túlmenően mindennemű esetleges jogvitánk végleges rendezéséig, ha az adatok a jogvita kapcsán bizonyítékként szükségessé válhatnak. Az adatokhoz elsődlegesen a Schachermayer Kft., másodsorban pedig az anyavállalat, azaz a Schachermayer GmbH azon munkatársai férhetnek hozzá, akik az üzleti kapcsolat során a lebonyolításban, vagy az adott folyamat végrehajtásában feladatot kaptak. Személyes adatait beléptető rendszer üzemeltetésével, az egyes számítástechnikai eszközökre való bejelentkezés ellenőrzött voltával, valamint a szoftver használati (tranzakció szintű) jogosultságok kontrollált rendszerével védjük.      Biztonsági, adatvédelmi intézkedéseinket a technikai fejlődésnek megfelelően folyamatosan átdolgozzuk, fejlesztjük.

11. Az Ön joga

Személyes adatainak kezelése ügyében Önnek érintettként a Rendelet III. Fejezetében részletesen felsorolt jogai vannak.

Jogainak érvényesítés érdekében, vagy kérdéseivel kérjük forduljon hozzánk bizalommal:

Schachermayer Kft,
Bognár András cégvezető, mint adatvédelmi felelős
2051 Biatorbágy, Pf. :35
andras.bognar@schachermayer.hu

Vagy anyavállalatunkhoz:
Schachermayer GmbH
Datenschutzkoordinator
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz
datenschutz@schachermayer.com

A fenti címek bármelyikére megküldött igényével, bejelentésével kapcsolatban haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül állást kell foglalnunk, illetve igényét érvényesítenünk kell.

12. Panasztétel az adatvédelmi hatóságnál

Adatvédelmi jogainak megsértése miatti indítvánnyal, beadvánnyal és panasszal az alábbi helyre fordulhat:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
URL: http://naih.hu