Adatvédelem

Adatvédelmi Nyilatkozat

Schachermayer Kft, 2020 március 1

Jelen Adatkezelési Nyilatkozat tartalma, rendelkezései a Schachermayer Kft.-re és anyavállalatára, a Schachermayer Großhandelsges.m.b.H.-ra vonatkoznak:

Schachermayer Kft
2051 Biatorbágy, Dózsa György út 54.
Cégj.sz.: 13-09-065046

Felelős vezető az Adatvédelmi Nyilatkozat keltezésekor:
Bognár András, cégvezető

Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
A-4020 Linz, Schachermayerstraße 2
Cégj. szám: 78652s, (Landesgericht Linz)
Felelős vezető az Adatvédelmi Nyilatkozat keltezésekor:
Gerd Schachermayer, ügyvezető

Az adatkezelési kérdésekben, illetve az adatainak kezelésével, azaz adatok felvételével, feldolgozásával vagy felhasználásával kapcsolatos bármely kifogással kapcsolatban az alábbi címen állunk rendelkezésére email-ben vagy levélpostai úton:

Schachermayer Kft,
Bognár András cégvezető, mint adatvédelmi felelős
2051 Biatorbágy, Pf. :35
andras.bognar@schachermayer.hu

1. Általános

Adatainak biztonságos és bizalmas kezelése számunkra is fontos és komolyan vesszük ezzel kapcsolatos feladatainkat. Ennek megfelelően a legkorszerűbb biztonsági standardok szerint járunk el az adatok kezelésekor. A kezelésünkre bízott ill. általunk felvett adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, és felhasználásukkor felelős körültekintéssel járunk el. Ennek kapcsán megadjuk a 2018-ban hatályba lépő Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (továbbiakban: Rendelet) ide vonatkozó adatvédelmi kötelmeiről szóló tájékoztatást.

2. Személyes adatok tárolása és kezelése

Személyes adatait, vagy az alkalmilag Ön által feltöltött dokumentumokat, fényképeket az Önnel, mint partnerrel (szállítóval, szolgáltatóval vagy vevővel) létrejött üzleti kapcsolat céljának megfelelően, és csakis annak keretein belül a Schachermayer Kft., valamint anyavállalata, a Schachermayer Großhandelsgesellschaft m.b.H. rögzíti és dolgozza fel, ideértve az elektronikusan létrehozott és archivált dokumentumokat is, mint pl. az üzleti levelezésünket.
Ez az alábbi személyes adatok kezelését jelenti:

  • Vezetéknév, keresztnév
  • Születési dátum
  • Állampolgárság
  • Kapcsolattartási adatok: cím, email-cím, telefonszámok
  • Megrendelési és szállítási adatok
  • Fizetési adatok

Az interneten, honlapunkon keresztül hozzáférhetővé tett kínálatunkra való „rákattintások“-at, mint felhasználói adatokat megkapjuk a mindenkori internetböngésző szolgáltatásaként, mégpedig úgynevezett szerver-log-fájlok formájában, és e naplókat elektronikusan tároljuk.

Ez az alábbi adatokat jelenti :

  • A számítógép IP címe, ahonnan az aktivitás (rákattintás) érkezett.
  • A felhasználói felületünkön (platform) a felhasználó azonosítója
  • A platformunkon felkeresett internet oldal neve
  • Dátum és pontos időpont
  • Annak az internet oldalnak az URL címe, amelyről a böngészés a Schachermayer platform adott oldalára érkezett.
  • A munkamenet (böngészés) azonosító száma

3. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés fő célja, hogy Önnek szolgáltatásaink megbízható, hatékony és személyre szabott használatát lehetővé tudjuk tenni. A személyes adatokat a következő célokra használjuk:

  • Rendeltetésszerű szerződés teljesítés, és a megrendelés lebonyolítása

  • Teljesítményünk személyre szabása, mérése és javítása

  • Termékeink és szolgáltatásaink rendelkezésre bocsátása

Ezeket az adatokat egyrészt az Ön által megadottak szolgáltatják, másrészt szükség esetén azokat nyilvánosan elérhető regiszterekből szerezzük be.
A rendeltetésszerű szerződés teljesítéssel kapcsolatos minden adatkezelésünk a Rendelet 6.cikkének (1)b pontján alapszik. Hírlevelünk és hasonlók kiküldéséhez szükségünk van az Ön beleegyezésére, az ezzel kapcsolatos adatfeldolgozás a Rendelet 6. cikk. (1)a pontján alapszik.
A Schachermayer kötelezi magát, az Ön személyes adatainak a Rendeletnek megfelelő, törvényes kezelésére.

4. Adatok továbbítása, adattranszfer harmadik országba

A Schachermayer személyes adatokat harmadik félnek nem továbbít. Kivéve, ha az érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja ehhez, vagy ha az adattovábbításra törvény kötelez bennünket.
Adatait kizárólag az alábbi vállalatoknak ill. intézményeknek adjuk át, ha ennek az adott célhoz kötötten a jogi feltételei fennállnak, vagy az adatok külső szolgáltató számára való átadása a megrendelés kiszállításához, ill. lebonyolításához szükséges.

  • A Schachermayer vállalat csoporton belül: Az adatfeldolgozás minden leányvállalat részére központilag, a Schachermayer Großhandelsgesellschaft m.b.H. (Linz) székhelyén történik.
  • Az adatok tárolásához ún. felhő alapú megoldásokat használunk. E technológia mellett nem zárható ki, hogy a felhő-szolgáltató harmadik országban is tárol adatokat. Mi azonban csakis olyan szolgáltatókat bízunk meg adattárolással, akik minden adatvédelmi előírást bizonyíthatóan betartanak, és erről megfelelő tanúsítással is rendelkeznek (EU-US Privacy Shield)

5.     Hírlevél

Ha Hírlevelünkre feliratkozik, ezzel megadja a Schachermayernek azt a jogot, hogy email-en kapcsolatba lépjünk Önnel. A Hírlevelünkre való feliratkozás során mentésre kerülő adatokat kizárólag a Hírlevélhez használjuk, és nem adjuk tovább harmadik félnek.

Ha Hírlevelünkről leiratkozik – ehhez egy linket talál minden Hírlevél legalján – minden olyan adatát végérvényesen töröljük, ami a Hírlevélre való feliratkozáskor került letárolásra.

A feliratkozást kezelő felhőalapú hírlevél-menedzselő szoftver neve: MailChimp, a szoftver gyártója: The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA.

A The Rocket Science Group LLC (MailChimp) online-platformokat üzemeltet. Ezek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy saját hírlevél-előfizetőikkel kapcsolatot tartsanak, elsősorban email-en keresztül. A MailChimp adatbankjába feltöltött információk célja az email-ek kiküldése, és egyes más MailChimp funkciók lehetővé tétele a felhasználók számára. A nyilvános adatvédelmi irányelveknek megfelelően a MailChimp egyes információkat megoszt harmadik szolgáltatókkal, a MailChimp által kínált felhasználói funkciók támogatása  érdekében. A MailChimp ezen kívül a harmadik szolgáltatók reklám-partnercégeivel is megoszt egyes információkat, hogy a felhasználók igényeit és érdeklődését jobban megismerje, és ezáltal e felhasználók számára releváns tartalmakat és célzott reklámokat juttasson el.

A Hírlevél elküldése a Mailchimp Mandrill nevű kiegészítő programjának segítségével történik. Ez utóbbi is a The Rocket Science Group, LLC, 512 Means Street, Suite 404 Atlanta, GA 30318 tulajdona. Ez a szolgáltatás adatokat kezel arról, hogy a címzett mikor olvasta el a küldött email-t, ill. az abban szereplő linkeket mikor nyitotta meg. Úgy a MailChimp-re, mit a Mandrill-re igaz, hogy székhelyük az USA-ban van. Az Ön személyes adatai tehát egy az EU-n kívüli országba kerülnek, ahol az adatvédelemnek nincs meg az a szintje, mint az Európai Gazdasági Közösségben. Ez okból kifolyólag a The Rocket Science Group, LLC céggel létrejött egy szerződés, (ún. EU-standard-klauzula), amely szerint a Mandrill üzemeltetője kötelezi magát, hogy az Email-küldők személyes adatait különös gonddal óvja, és azok feldolgozását csak megbízás és útmutatás alapján használja ill. dolgozza fel.

Hírlevél statisztika

Ha Ön a MailChimp által kap egy Hírlevelet, akkor az IP címe, a böngészőjének típusa, és a levelezőprogramjának a típusa letárolásra kerül annak érdekében, hogy számunkra a Hírlevél fogadtatásáról információk keletkezzenek. A MailChimp képes a HTML-Emailekbe integrált képek segítségével megállapítani, hogy az Email megérkezett-e, hogy megnyitották-e, és hogy mely linkekre kattintottak. Mindez az információ a MailChimp szerverein tárolódik, és nem a honlapunkon. E képek neve: Web Beacons, részletek itt:  https://kb.mailchimp.com/reports/about-open-tracking 

A Schachermayer szerződést kötött e külső adatok feldolgozásáról a MailChimp-pel. Ez a szerződés az Ön személyes adatainak biztonságát szolgálja, és biztosítja, hogy a MailChimp tartja magát az érvényes adatvédelmi szabályokhoz, és harmadik fél részére nem adja át az adatait.

A MailChimp aktívan részt vesz az EU-USA személyes adatvédelmi projektben, amely célja a korrekt és biztonságos adattranszfer.        Erről itt olvashat részletesebben:  https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&tid=211110332

A MailChimp által használt sütikről: a https://mailchimp.com/legal/cookies/        linken, a MailChimp saját adatvédelmi szabályairól pedig ezen a linken olvashat: https://mailchimp.com/legal/privacy/

6. Sütik és letölthető alkalmazások

A Schachermayer az interneten ún. sütiket használ abból a célból, hogy az online tapasztalatokat és online időket optimalizálni tudja. A sütik pl. információkat tartalmaznak a korábbi rákattintásokról, és arról, hogy milyen ajánlatok után érdeklődött a böngésző személy.

A sütik nem indítanak programokat, és nem telepítenek vírust a felhasználó számítógépére. Céljuk elsődlegesen az, hogy az adott felhasználó számára testre szabott ajánlat álljon elő, és azok igénybevétele a lehető legkényelmesebb legyen.

A Schachermayer jelenleg csak „munkamenet-sütiket“ használ, amelyek nem tárolódnak a felhasználó adathordozóján, és a böngésző elhagyásakor törlődnek. A munkamenet-sütik másik célja a bejelentkezési azonosítás segítése, és a rendszer terhelés elosztásának optimalizálása.

Önnek jelenleg is és bármikor lehetősége van a sütik alkalmazásának elutasítására. Ennek módja általában a böngésző beállításainak megfelelő megválasztása vagy megfelelő segédprogram használata. További információt a böngésző Help-funkciójával kaphat. Ha a sütik kikapcsolása mellett dönt, ez hátrányosan hathat az elérhető szolgáltatások terjedelmére és minőségére.

7. Google Analytics

Weboldalaink a Google Analytics webhasználati kiértékelő szolgáltatást használják. A Google Inc. („Google cég“) ehhez sütiket használ. Ezek szövegfájlok, amelyek lementődnek az Ön számítógépére, és lehetővé teszik a weboldal Ön által történő használatának  statisztikázását. A sütik által generált információkat a weboldal használatáról – beleértve az Ön mindenkori IP-címét is – a Google egy USA-ban lévő szerverére jutnak el, és ott tárolódnak. A Google ezeket az információkat az adott weboldal Ön általi használatának kiértékelésére használja fel, és erről statisztikai jelentéseket bocsát a weboldal üzemeltetőjének a rendelkezésére azzal a céllal, hogy ezek az információk a weboldalak további fejlesztéseihez segítséget nyújtsanak.

A Google ezeket az információkat adott esetben harmadik félnek is továbbítja, amennyiben ezt számára törvény írja elő, vagy ha e harmadik fél a Google megbízásából dolgozza fel ezeket az adatokat. A Google garantálja, hogy az Ön IP címét semmi esetre sem köti össze más Google adatokkal. Ön e „Google” sütik installálását is megakadályozhatja, a böngésző megfelelő beállításával, de felhívjuk a figyelmét arra, hogy ez esetben Ön valószínűleg nem fogja tudni kihasználni a weboldal összes funkcióját, vagy azokat nem teljes értékűen tudja csak használni. Azzal, hogy e weboldalakat használni kezdi, Ön beleegyezését adja ahhoz, hogy a Google az Ön fent említett böngészési adatait a szintén fent említett módon és célra felhasználja.

8. Google Tag Manager

Honlapunk használja a Google Tag Manager-t. A Google Tag Manager a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) szoftvere, amely segítségével a nyilvános website címkéket egyetlen felületen lehet kezelni. Maga a Tag-Manager eszköz egy sütimentes domain, és nem rögzít személyes adatokat.
Részletek:  http://www.google.de/tagmanager/use-policy.html

9. Google Maps (térkép szolgáltatás)

Honlapuk használja  a Google Maps térkép szolgáltatást, a megközelítési útvonalak interaktív ábrázolása végett. A Google Maps a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California 94043, USA. cég térképszolgáltatása. A Google Maps használata révén adatok kerülnek A Google-hoz az USA-ba, beleértve az Ön IP címét, vagy a START-nak megadott tartózkodási helyét. Amikor Ön felkeresi valamelyik internetes oldalunkat, amely tartalmaz Google Maps térképet, akkor a böngészője azonnal egy közvetlen kapcsolatot épít fel a Goggel szervereivel. A térkép adatai közvetlenül a Google-től kerülnek a böngészőn keresztül a honlapunk megfelelő oldalára. Ezért nincs közvetlen befolyásunk arra, hogy eközben a Google milyen adatokat tárol le. Jelen ismereteink szerint ezek legalábbis az alábbiak:

•    Az adott weblap felkeresésének pontos időpontja
•    IP cím vagy URL
•    az útvonaltervezés Start pontjának címe

Ha nem szeretné, hogy a Google adatokat rögzíthessen ill. használhasson fel az Ön internetezéséről, akkor deaktiválhatja a JavaScript-et a böngészőjében. Ez esetben viszotn a térképet sem tudja használni.

A Google által végzett adatkezelésről, az ezzel kapcsolatos jogairól és a privát szféráját védő beállítási lehetőségekről a Google az alábbi linken ad tájékoztatást: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

10. Közösségi alkalmazások

Weboldalunkon használjuk az ismert közösségi alkalmazásokat, hogy képeket, videókat, szövegeket mutassunk meg. Amint egy ilyen oldalt meglátogat, adatai közvetlenül az adott közösségi alkalmazás szerevreire jutnak át. A Schachermayernek nincsen hozzáférése ezekhez az adatokhoz.

Az adatkezeléssel kapcsolatban minden szolgáltató saját iránymutatással rendelkezik. Például:

YouTube:     https://www.google.de/intl/de/policies/privacy
Facebook:     https://www.facebook.com/about/privacy

Amennyiben szeretné, hogy egy közösségi szolgáltató a mi weboldalainkon gyűjtött információkat közvetlenül az Ön profiljához hozzárendelhesse, akkor az alkalmazásnak a weboldalunkon keresztül történő aktiválása előtt ki kell jelentkeznie a közösségi alkalmazásból vagy alkalmazásokból.

11. Az adatok megőrzése, az adatokhoz való hozzáférés és adatbiztonság

Az Ön adatait üzleti kapcsolatunk befejezéséig, az érvényes garanciális- és elévülési idők lejártáig, illetve törvényben előírt határidőig tároljuk. Ezen túlmenően mindennemű esetleges jogvitánk végleges rendezéséig, ha az adatok a jogvita kapcsán bizonyítékként szükségessé válhatnak. Az adatokhoz elsődlegesen a Schachermayer Kft., másodsorban pedig az anyavállalat, azaz a Schachermayer Großhandelsgesellschaft m.b.H. azon munkatársai férhetnek hozzá, akik az üzleti kapcsolat során a lebonyolításban, vagy az adott folyamat végrehajtásában feladatot kaptak. Személyes adatait beléptető rendszer üzemeltetésével, az egyes számítástechnikai eszközökre való bejelentkezés ellenőrzött voltával, valamint a szoftver használati (tranzakció szintű) jogosultságok kontrollált rendszerével védjük.      Biztonsági, adatvédelmi intézkedéseinket a technikai fejlődésnek megfelelően folyamatosan átdolgozzuk, fejlesztjük.

12. Az Ön joga

Személyes adatainak kezelése ügyében Önnek érintettként a Rendelet III. Fejezetében részletesen felsorolt jogai vannak.

Jogainak érvényesítés érdekében, vagy kérdéseivel kérjük forduljon hozzánk bizalommal:

Schachermayer Kft,
Bognár András cégvezető, mint adatvédelmi felelős
2051 Biatorbágy, Pf. :35
andras.bognar@schachermayer.hu

Vagy anyavállalatunkhoz:
Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
Datenschutzkoordinator
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz
datenschutz@schachermayer.com

A fenti címek bármelyikére megküldött igényével, bejelentésével kapcsolatban haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül állást kell foglalnunk, illetve igényét érvényesítenünk kell.

13. Panasztétel az adatvédelmi hatóságnál

Adatvédelmi jogainak megsértése miatti indítvánnyal, beadvánnyal és panasszal az alábbi helyre fordulhat:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
URL: http://naih.hu

 

Downloads