Összes Impulzus

Kipattogzásmentesen, egyetlen vágással

A Festool 1962 óta a kézi körfűrészek, 1980 óta pedig a merülőfűrészek megbízható minőségéről és abszolút pontosságáról ismert. A Festool most ezt a hagyományt viszi tovább következetesen az új elővágós merülőfűrésszel: A mindkét oldalon kipattogzásmentes fűrészelés mostantól már az első vágásnál sikerül 60 mm-es vágásmélység mellett. A beépített KickbackStop funkció csökkenti a visszarúgás miatti sérülésveszélyt és a munkadarab megrongálódásának veszélyét. A rendszertartozékok széles választékának köszönhetően mindig mobilan, precízen és méretpontosan dolgozhat. Az új TSV 60 K műhelyi minőséget tesz lehetővé az építkezésen is – pont mint egy helyhez kötött géppel.

Mindkét oldalon kipattogzásmentes fűrészelés – minden eddiginél jobban

Az új TSV 60 K elővágós merülőfűrész mindkét oldalon kipattogzásmentes vágást biztosít már az első vágásnál. Ez különösen hatékonnyá teszi a fűrészt, hiszen a vágott élek azonnal készen állnak a további megmunkálásra. „Az új TSV-be beépítettünk egy elővágó szerkezetet, ami ebben a formában még nem volt elérhető a piacon a kézi merülőfűrészek körében. Az elővágó egységet olyan nyomvonal- és mélységállítással terveztük, amely pontos beállítási lehetőségeket és a gyémánt elővágó fűrészlappal együtt tartósan tökéletes vágási minőséget garantál. Ez még a lemezanyagok legmagasabb minőségű, hatékony méretre vágására is vonatkozik” – erősíti meg Boris Seyfried.

Lemezanyagok tökéletes méretre vágása – most az építkezésen is mobilan dolgozhat

„A dolgos hétköznapok szempontjából különösen praktikus, hogy az új TSV-vel nemcsak a műhelyben, hanem most már mobil módon az építkezésen is pontosan és kipattogzásmentesen végezheti a méretre vágásokat. Sokoldalú rendszertartozékainkkal a vágások pont olyan minőségben készülnek, mint egy helyhez kötött géppel. Ebben a formában ilyen még soha nem volt: Mobil, ugyanakkor precíz, kipattogzásmentes méretre fűrészelés” – foglalja össze Seyfried. Az alkalmazástól függően az elővágó rugalmasan be- vagy kikapcsolható. A tökéletes eredmények a lemezanyagok méretre vágásánál különösen fontosak. Éppen ezért az új elővágós merülőfűrész – ahogy azt a Festooltól már megszokhattuk – a vezetősínen is használható. A pillanatszorítóval rögzíthető vezetősínek és a szerszám nélkül beállítható vezetőpofák révén a TSV 60 K abszolút játékmentesen halad. Ez kiváló minőségű eredményeket garantál.

Nagyobb biztonság a fűrészelés során – a KickbackStop funkciónak köszönhetően

„Az elővágós merülőfűrészbe épített, innovatív és egyedülálló KickbackStop funkció nemcsak a munkadarabot védi, hanem a sérülésveszélyt is minimalizálja” – folytatja Seyfried: „Új TSV 60 K fűrészünk rendkívül precíz, biztonságos és kimagasló, kipattogzásmentes eredményeket garantál.” A KickbackStop funkció visszarúgás esetén a fűrészlapot egy szempillantásnál is gyorsabban állítja meg, ha az a fűrészelés vagy a munkadarabba való bemerítés közben elakad. Ez azt jelenti, hogy a fűrész érzékeli a visszarúgást, és a másodperc tört része alatt leállítja a motort. Különösen praktikus: A KickbackStop funkció aktiválódása után a fűrész azonnal újra használatra kész – csere és kiegészítő költségek nélkül. 

Tisztán sokoldalú

„Az új TSV 60 K-val a legsokoldalúbb merülőfűrészünket alkottuk meg, hiszen a 60 mm-es vágásmélységgel és a fűrésszel együtt elfordítható elővágó egységgel akár 45°-os gérvágások is lehetségesek vezetősínnel együtt” – teszi hozzá Boris Seyfried. „A TSV 60 K-hoz kapcsolódó, teljes tartozékrendszer sokfélesége a mindennapi használat során érvényesül igazán. Különösen praktikus, hogy az új merülőfűrész minden keresztvágáshoz megfelelő vezetősínnel kombinálható. Ezáltal a kis méretű, megismételhető, pontos és tiszta leszabások gyerekjátékká válnak. Az új TSV 60 K fejlesztése során a Festool sok más részletre is gondolt, mint például az egyszerű FastFix fűrészlapcserére, a kémlelőablakra, a fordulatszám-szabályozásra, a pontos mélységbeállításra dupla mutatóval és finombeállítással.

Robusztus, nagy teljesítményű és különösen hatékony

A legújabb generációs, szénkefe nélküli EC-TEC motor révén a fűrész gyakorlatilag karbantartásmentes és különösen nagy teljesítményű. A percenként 6800-as fordulatszám ideális forgácsolást és erőfeszítés nélküli előtolást biztosít, aminek az eredménye a legjobb vágásminőség.  Ez teszi az új elővágós merülőfűrészt robusztussá és az átfogó fűrészrendszerrel együtt a legapróbb részletekig kifinomulttá: A tömörfában végzett precíz vágásokat és a lemezanyagok méretre vágását egyaránt bravúrosan kezeli – és mindezt mindkét oldalon kipattogzásmentesen. Ezzel vége az időigényes utómunkáknak.

Kompromisszum nélküli teljesítmény

A gondtalan mindennapok érdekében az új TSV 60 K fűrészt a Festool szerviz természetesen teljes körűen biztosítja: Javítási megbízás, garanciális eset, lopás esetére szóló biztosítás és az alkatrészek elérhetősége.

Az új TSV 60 K elővágós merülőfűrész 2023. májustól elérhető a szakkereskedésekben. További információkat 2023. február 14-től a www.festool.hu weboldalon talál.

Festool rendelési szám: 576730

Műszaki adatok TSV 60 K

  • Teljesítményfelvétel (merülőfűrész/elővágó): 1500 W / 190 W
  • Üresjárati fordulatszám: 3000–6800 ford./perc
  • (merülőfűrész/elővágó): 16 000–22 000 ford./perc
  • Fűrészlap Ø (merülőfűrész/elővágó): 168 mm / 47 mm
  • Szögtartomány: 0° és 45° között
  • Vágásmélység: 0–62 mm
  • Csatlakozás elszívás részére Ø: 27/36 mm
  • Kábel hossza: 4 m
  • Súly: 6 kg

 

WEBKATALÓGUS: TSV 60 KEBQ-Plus  hamarosan

( )