Összes Impulzus

Sárgaréz elegancia

Bergamo széria, fekete szatén kivitel - Resista® (F96-1-R) és szatén krómozott kivitel - Resista® (F41-R)

A sárgarézből készült Bergamo széria elegáns dizájnnal nyűgöz le, amely ügyesen játszik a különböző nézetekkel.

Bergamo széria a HOPPE-tól

A sárgaréz az ajtókilincsek és kalapácsok kedvelt anyaga: új Bergamo sorozatunk is ebből az anyagból készül. De miért olyan népszerű még mindig a sárgaréz az alumínium, a rozsdamentes acél és a műanyag mellett?

Termelési eljárások tegnap és ma

A sárgaréznek mint kilincsanyagnak nagy hagyománya van: a réz-cink ötvözetet széles körben használták, különösen a 19. században. Olaszországban a Risorgimento időszakának gazdasági fellendülése - hasonlóan a németországi vilmos korszakhoz - kedvezett a lakásépítés növekedésének és a szerelvények iránti nagy keresletnek. Ezt a korszakot a tágas belső terek, a díszes homlokzatok és a használati tárgyakon, többek között az ajtókilincseken és a kalapácsokon található számos díszítés jellemezte. A nagyméretű, gyakran kúp alakú kilincsek és tányérok különösen divatosak és gazdagon díszítettek voltak ebben az időben: minél több díszítéssel rendelkeztek, annál értékesebbnek tartották őket. Ezt az aranyszínű anyagot többféleképpen használták kézzel készített műtárgyakhoz is, mivel így gazdaságosabban lehetett a valódi aranyhoz hasonló hatást elérni.

A jól bevált homoköntési eljárásnak köszönhetően különösen dekoratív formákat lehetett létrehozni. A hővel cseppfolyósított és homokformába öntött sárgaréz számos modellezési lehetőséget kínált.

Ma a sárgaréz kovácsolása hagyományos módon történik: az anyagot addig melegítik, amíg meg nem lágyul, majd nagy nyomás alatt egy formába préselik. Technikailag ezt az eljárást forró kovácsolásnak nevezik.

Kellemes tapintású

A Bergamo sorozat szintén sárgarézből készül, és a kúp alakú, majd a fogantyú tiszta, határozott vonalába átmenő nyakával egyértelműen a kor formanyelvéből merít, bár a felszínen inkább a díszítéstől teljesen mentes Bauhaus stílusra asszociál. Ma is, mint akkoriban, a sárgaréz kellemes tapintást kölcsönöz a fogantyúnak.

Számos divatos kivitelben

A Bergamo sorozat a divatos kivitelekkel ideális választás a különböző lakberendezési megoldásokhoz. A fogantyúk sötét felületei, mint például az antracit és a fekete, feltűnő színt kölcsönöznek a helyiségnek, és például még több eleganciát kölcsönözhetnek egy tónusos színű dekorációnak. A réz és sárgaréz kivitelű fogantyúk hangulatos légkört teremtenek, és egyaránt alkalmasak kifinomult dizájnú és skandináv stílusú helyiségekbe. Az elegáns szaténkrómozott felületek újraértelmezik az ajtókilincsek és kalapácsok klasszikus színkombinációját. A Bergamo sárgaréz sorozat szatén és krómozott felületeire a Resista®, a 10 éves felületi garancia vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a kiváló minőségű megjelenés még akkor is megmarad, ha nagy igénybevételnek vagy zord időjárási körülményeknek van kitéve.

Egyszerű összeszerelés és bevált technikák a betörésvédelemhez

A HOPPE Quadro Rapido rendszerével felszerelve a belső ajtószerelvények gyorsan és egyszerűen felszerelhetők. Nincs szükség előzetes sazkismeretekre: a kilincsek egyszerűen a helyükre kattinthatók. A speciálisan kifejlesztett zárszerkezetnek köszönhetően a kilincsek tartósan és játék nélkül rögzülnek az ajtóhoz.

Az ablakkilincsek felszerelése szintén nagyon egyszerű, és néhány perc alatt elvégezhető. Továbbá, mivel a kilincsek furatai szabványosak, a meglévő furatok felhasználhatók. A VarioFit®-nek köszönhetően a Bergamo sorozat kilincsei változó hosszúságú kerettel vannak felszerelve, amely az ablakprofil mélységéhez igazítja a kiálló részét. A VarioFit® így akár 10 milliméteres változó mélységet is lefed. Így a Bergamo sorozat kilincsei az összes szokásos ablakprofilhoz illeszkednek. Egyszerűen helyezze be, csavarozza be, és kész!

És azok számára, akik fontosnak tartják a betörésvédelmet: a Bergamo kilincsek Secustik® technológiával vannak felszerelve, amely alapvető biztonságot nyújt a betörések ellen.

Ily módon a beépített zárszerkezet megakadályozza, hogy a vasalatot kívülről lehessen működtetni: a betörő nem tudja elfordítani a teljes keretet egy lyukon keresztül kívülről. Ez a kiegészítő védelem még hallható is: a kilincs elfordításakor egy enyhe kattanás hallatszik, amikor a zárszerkezet bekapcsol.

 

További információ: HOPPE honlap Bergamo kilincsek

( )