Összes Praxis

Az új MCS: A rugalmasság új dimenziója

A Mungo Befestigungstechnik AG a betoncsavarok új és innovatív generációját mutatta be.

A repedezett betonra vonatkozó ETA-engedélyeknek és a 40 mm alatti rögzítési mélységhez való többszörös rögzítésnek köszönhetően a csavarok a legkülönbözőbb iparágakban, például az acél- és fémiparban, a homlokzat-, a szaniter- és elektromos berendezésekben/ fűtésben, a mélyépítésben stb. számos alkalmazásban használhatók. Az újonnan engedélyezett állítási lehetőség, valamint az egyes csavarméretekhez tartozó három különböző beállítási mélység lehetővé teszi a rugalmas és gyors szerelést egyenetlen felületek és szűk perem- és távolságtartó kötések esetén is. A csavar a legnagyobb terhelési hatásoknak is ellenáll, ami a szükséges rögzítési pontok számának nagy mértékű csökkentését eredményezi. A gyors és egyszerű beállítás lehetővé teszi, hogy időt és energiát takarítsunk meg egyetlen munkafázisban, ami hatékonyabb és költségtakarékosabb szerelést tesz lehetővé.

Rozsdamentes változat kültéri alkalmazásokhoz

Kifejezetten a kültéri alkalmazások céljára egy teljesen rozsdamentes anyagból (A4) készült csavarral bővült a termékpaletta. Ez az újítás, valamint a fejgeometriák sokfélesége a legszélesebb körű alkalmazásokat biztosítja, mint például korlátok, homlokzatok, konzolok, acélprofilok, daruk, gépészeti berendezések és sok egyéb szerelése. Az ETA 1. jóváhagyási opciónak köszönhetően, amely szerint a csavarok alkalmasak a fej feletti beépítésre és teljesítik a tűzvédelmi követelményeket, jelentősen megnöveli a lehetséges alkalmazási területeket.

WEBKATALÓGUS: Mungo MCS termékek

 

GreenTec®: A korrózió elleni küzdelem új fegyvere

Az m2 alapcsavar fejlesztése során a Mungo Fastening Technology új módszereket fejlesztett ki az átmenő csavarok bevonására. Az autóipar és az elektronikai ipar legújabb technológiáját felhasználva egy új, ultravékony és 100%-ban krómmentes GreenTec® bevonatot fejlesztettek ki.

A magas korrózióállóság (független vizsgálóintézet által elvégzett sópermet teszt - DIN EN ISO 9227 NSS, megfelelt), valamint a hihetetlen kopásállóság (offset eljárás kalapácsütésekkel) 10x hosszabb élettartamot garantál, mint a hagyományos vagy horganyzott acél. Ennek köszönhetően az alapcsavar az időjárás viszontagságainak kitett kültéri helyen is többcélúan használható.

Új csapszeg-geometria

A legújabb csapszeg-geometriának köszönhetően a legnagyobb terhelhetőségek és hajlítónyomatékok nagyon kis peremés horgonytávolság mellett is elérhetők, ami az alapcsavart tökéletes allrounderré teszi a különböző beltéri és kültéri alkalmazásokhoz. A repedésmentes betonba történő egyszeri rögzítésre vonatkozó európai műszaki értékelés (ETA) alapján az alapcsavar statikusan releváns alkalmazásokhoz is jóváhagyott. Az alacsony ütésállóság, a szükséges nyomaték gyors megtalálása, valamint a hasznos beállítási mélységjelzés garantálja az erő- és költségtakarékos munkát az építkezésen.

Előnyök:

  • Továbbfejlesztett csapszeg-design: nagyobb terhelhetőségek és optimális tágulás
  • Kiemelkedő minőség és rozsdamentes acél megjelenés
  • GreenTec® korrózióvédelem: EXTRA HOSSZÚ ÉLETTARTAM, fokozott korrózióállóság: ≥ 750 óra a sópermet teszten

 

WEBKATALÓGUS: Mungo m2 GreenTec® termékek

 

WEBKATALÓGUS: a teljes Mungo szortiment

( )