Összes Impulzus

Nyíló-betolható megoldások - rugalmas helyiségkialakítás egy szempillantás alatt

Az új Hawa Concepta III vasalatcsaláddal az ajtók nyithatóak és behajthatók, vagy oldalra betolhatók és a legkisebb helyen is elférnek. Ezáltal a szekrény teljes belseje szabadon hozzáférhetővé válik. Szükség esetén az ajtószárnyak egy könnyed érintéssel ismét kihúzhatók és síkba zárhatók, így csak egy esztétikus front látszik.

A modern lakásépítészetre gyakran jellemző a nyitott alaprajz, amelyben az egyes lakóterek és funkciók egyetlen térben egyesülnek. A konyha gyakran a lakótérbe van integrálva, vagy a munkahely olvad bele szervesen a lakótérbe. A nyíló és összecsukható betolható ajtókkal ellátott bútorok okos megoldást kínálnak ezeknek a simulékony átmeneteknek a kialakítására - anélkül, hogy a lakhatás minőségében kompromisszumot kellene kötni.

A fából készült, nyíló-betolható ajtók új generációs szerelvényei segítenek a bútorasztalosoknak és a lakberendezőknek abban, hogy még egyszerűbben és hatékonyabban valósítsák meg ügyfeleik kívánságait.

A mettmenstetteni Hawa Sliding Solutions AG a gyártókkal és a felhasználókkal együtt fejlesztette ki a Hawa Concepta III termékcsaládot. A név a bútorok átalakításának művészetét jelenti. Például egy szempillantás alatt egész konyhabútorok tűnnek el egy egységesen kialakított és síkba simuló front mögött. Vagy korábban rejtett konyhai funkciók válnak pillanatok alatt teljesen elérhetővé. Az ajtók nem foglalnak helyet a szobában, hanem egy helytakarékos oldalzsebben parkolnak.

A szabadalmaztatott megoldás rugalmasan változtatja a helyiség méretét és hatását igény szerint. Ez jelenti a különbséget a zárt vagy a nappali felé nyitott konyha között. És megteremti az alapot a konyhák multifunkcionális terekké történő továbbfejlesztéséhez az otthoni iroda vagy háztartási helyiség integrálásával.

Testreszabott kialakítás

Függetlenül az ajtó magasságától és szélességétől, akár fogantyúval (Pull), akár fogantyú nélkül (Push) szerelve, alacsony szekrényektől a szobamagasságban beépített bútorokig kínál rengeteg lehetőséget a Hawa Concepta III nyíló betolható vasalat. A Hawa Folding Concepta III harmonika betolható vasalattal két- és négyajtós, illetve osztás nélküli háromajtós szekrények tervezési lehetőségei még tovább bővülnek.

Nyíló-betolható ajtók - gyors és egyszerű tervezés

Az új Hawa konfigurátor (www.hawa.com/configurator) segítséget nyújt a tervezésben. A digitális asszisztens angol, német, francia, olasz, spanyol és francia nyelven érhető el. Lépésről lépésre végigvezeti a gyártót a tervezési folyamaton, és az egyedileg konfigurált megoldáshoz a megfelelő Hawa Concepta III szerelvényt kínálja, beleértve a vágási méreteket, a 2D-s szerkezeti rajzokat, az alkatrészlistát és a 3D-s rajzokat.

Gyorsan felszerelhető - azonnal beállítható

Az egyszerűség a Hawa Concepta III koncepciójának része. Míg a hagyományos nyíló-betolható szerelvények nagyon bonyolultak, a Hawa Concepta III sokkal egyszerűbbé teszi a szerelést a szakemberek számára. A nagyfokú előszerelés csökkenti mind a munka mennyiségét, mind a szükséges szerszámok számát. A három alkatrész és a 14 csavar gyorsan és intuitív módon felszerelhető.

A négy dimenzióban történő beállítás – az ajtó függőleges beállítása, a függőleges fuga beállítása, a magasság és a mélység beállítása - logikusan elhelyezett és könnyen hozzáférhető beállítási pontokon keresztül történik. Itt az asztalos számára előnyös, hogy a felhasználók, belsőépítészek, tervezők és asztalos kollégák észrevételei közvetlenül beépültek az új Hawa Concepta III termékcsalád fejlesztésébe.

Intuitív és emocionális működtetés

Ez nemcsak az asztalosoknak, hanem a megrendelőiknek is előnyös. A Hawa Concepta III-mal történő nyitás és csukás erőltetés nélkül, néhány érintési ponton keresztül történik. „Mindenki a kezdetektől fogva jól fogja érteni” - mondja magabiztosan Matthias Rothbrust a Hawa Concepta innovációs csapatából. Ennek oka, hogy a szerelvény magától gondolkodik és diktálja a mozdulatsort. Az ergonomikus mozgástámogatás egyenletes és akadálytalan működést biztosít. A mágnesek játék nélkül vezetik az ajtókat a zsebben. A beépített soft-close funkciónak köszönhetően a működtetés érzelemmel teli élménnyé válik, amely a mozgást zökkenőmentessé és csendesebbé teszi.

A Hawa éppen ebben az évben kapta meg a Kitchen Innovation Award legmagasabb elismerését új szerelvényrendszeréért. A szakértő zsűri értékelése során a Hawa Concepta III termékcsalád a funkcionalitás, a könnyű használat, az innováció mértéke, a termékelőnyök és a formatervezés kritériumai alapján nyerte el a díjat. A Red Dot Design Award zsűrije a 2024 szerelvénycsaládot a belsőépítészeti elemek kategóriában szintén Red Dot-díjjal tüntette ki. Az áhított díj a kiemelkedő formatervezési minőség nemzetközileg elismert minőségi pecsétje.

 

WEBKATALÓGUS: HAWA Concepta III

( )