Összes Impulzus

Fischer dűbel a fenntarthatóság érdekében

©fischer

A Fischer az első gyártó a világon, amely készít túlnyomórészben megújuló nyersanyagokból álló dűbeleket. A „greenline” termékkör jelenleg hat, korábban szürke színben gyártott dűbeltípust és egy kétkomponensű, nagy terheléshez alkalmas injekciós habarcsot tartalmaz. Kiemelt tulajdonság: Mindegyik „green” fischer termék megfelel azoknak a teljesítményi tulajdonságoknak, mint szürke társaik. Az injekciós habarcs Option 7 és falazati ETA-engedéllyel rendelkezik.

Minden greenline terméket minimum 50%-ban megújuló nyersanyagokból állítanak elő. A műanyag részek alapja a ricinusolaj, amely a csodafa magjából nyerhető. Ez nem jelent versenyt az élelmiszer- és takarmánytermelés számára. A megújuló anyagtartalmat a DIN CERTCO/TÜV Rheinland független vizsgálata és tanúsítványa igazolja. A fischer greenline szortiment összes terméke beleillik a BIOBASED 50 - 85% osztályba. A szortimentben jelenleg hat, már bizonyított zöld alternatíva található: az UX GREEN univerzális dűbel, az SX GREEN terpesztő dűbel, a GK GREEN gipszkartondűbel, az N GREEN beütődűbel, a GB GREEN pórusbeton dűbel és a FID GREEN szigetelőanyag dűbel.

Zöldebb szerelőhabarcs

A zöld dűbelekkel párhuzamosan környezetbarát habarcs is bevezetésre kerül. Az új, teljesen új alapanyagú bioalapú termék esetében a recept teljesen átalakult. Ehhez a fischer a teljes nyersanyagválasztékot megvizsgálta, kiterjedt piackutatást végzett a helyettesítési lehetőségekről és más alternatív bio-alapú nyersanyagokat is felkutatott. A FIS GREEN 300 T számtalan különféle bio-alapú összetevőt tartalmaz: reaktív gyanták, töltőanyagok, adalékaynagok, lágyítók és hőre lágyuló polimerek.

WEBKATALÓGUS: greenline termékek a webkatalógusban

( )