Összes Impulzus

Az új TP654 illmod TRIO 1050 multifunkcionális tömítőszalag

Az új TP654 illmod TRIO 1050 multifunkcionális tömítőszalag - Van egy tökéletes megoldásunk az ablakcsatlakozófugák légmentes zárására. A TP654 új, egyedi szabadalommal védett geometriával készül. A szendvicsszerkezet a más illbruck multifunkciós szalagokból már jól ismert impregnált habból, egy a páratartalom hatására változó páraáteresztő képességű, légzáró fóliából, és a kétoldalt elhelyezkedő szürke zárcellás hab rétegekből tevődik össze.

A környezetszennyezés csökkentése érdekében az épületeknek energiahatékonyabbá kell válniuk. Az Európai Unióban az összes felhasznált energia 40 %-át épületek üzemeltetésére fordítjuk, amely az összes CO2 kibocsátás 36 %-át teszi ki. A 2020-as épületenergetikai törvény - épületenergetikai direktíva (EPBD) - új intézkedéseket vezetett be. 2021-től minden új épületnek egész Európában alacsony energiafelhasználásúnak kell lennie - közel nulla energiaigényű épületek (NZEB). Az épületek energetikai tanúsítása a törvény által előírt kötelezettség. Az energetikai tanúsítvány egy egységes rendszer, amely összehasonlításra is kiválóan alkalmas. 2021. január 1-től kezdve új épületek már csak a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelmények teljesítése esetén kaphatnak használatbavételi engedélyt, amely legalább BB energetikai besorolást jelent. Eladáskor, bérbeadáskor, aki a hirdetésében kedvezőbb energetikai besorolást tüntet fel, az hamarabb találhat vevőre, bérlőre.

Ez azt jelenti, hogy a jövőben az épületek tömítésére és szigetelésére az eddigieknél is nagyobb figyelmet kell fordítani. Kulcstényező egy épület energiahatékonysága szempontjából a megfelelő légzárás biztosítása. Egy IFB tanulmány* szerint az épületburok tömítetlenségéből ered az összes keletkező költség 8 %-a, ezért elmondható, hogy a végső eredményre nagy hatással van az ablakcsatlakozó fugák megfelelő tömítése. Olyannyira, hogy ezt Németországban, Ausztriában, Svájcban törvényi előírás un. blower door vagy légtömörség méréssel ellenőrizni és dokumentálni is. Nekünk van egy tökéletes megoldásunk az ablakcsatlakozófugák légmentes zárásához. Az új TP654 illmod TRIO 1050 multifunkcionális tömítőszalag.

A multifunkcionális tömítőszalagok feltalálásával az illbruck 2007-ben forradalmasította a tömítések piacát és azóta is folyamatosan új innovatív termékekkel határozza meg az új piaci trendeket. Legújabb termékünk az illbruck TP654 illmod TRIO 1050 folytatja ezt a hagyományt. A TP654 új, egyedi szabadalommal védett geometriával készül. A szendvicsszerkezet a más illbruck multifunkciós szalagokból már jól ismert impregnált habból, egy a páratartalom hatására változó páraáteresztő képességű, légzáró fóliából, és a kétoldalt elhelyezkedő szürke zárcellás hab rétegekből tevődik össze. Ez a struktúra tökéletes, a német DIN 18542 szabványban elvárt értéknél 100 %-kal jobb légzárást, és 75%-kal jobb (1050 Pa) csapóeső elleni védelmet biztosít. A TP654 illmod TRIO 1050 a korábbi szalagokhoz hasonlóan kiváló 60 dB-es hangszigetelésre képes.

A páratartalom függvényében változó páraáteresztő képességű fólia lehetővé teszi a pára távozását a fugából. Ennek iránya mindig a külső és belső hőmérsékletkülönbség függvénye. Ez a működési elv maradéktalanul eleget tesz a RAL nyílászárók beépítéséről szóló ajánlásainak is. A fuga tartósan száraz marad és kiváló hőszigetelést biztosít.

A termék kifejlesztése során a kezdettől fogva törekedtünk a TP654 illmod TRIO 1050 egyszerű felhasználhatóságára, ezért a szalag nemcsak tökéletes teljesítményt nyújt, hanem tökéletes szerelhetőségi tulajdonságokat is. Egyszerű, biztos és gyors szerelhetőség, és optimális, hosszan tartó eredmények, utómunkák nélkül.

Ilyen tulajdonság például, hogy a 6-30 mm-közötti fugák tömítése 2 szalagméretből megoldható, így alacsonyabb készlet mellett is mindig raktáron lesz a megfelelő dimenzió! Szemben a korábbi multifunkcionális szalagokkal a TP654 illmod TRIO 1050-nek nincsen külső vagy belső oldala, így nem lehet fordítva beépíteni. Az új felületi kialakítás – nem impregnált, zárt cellás hab – megkönnyíti a nyílászáró behelyezését a nyílásba, és a már bevált erős liner nem szakad el a felhasználás során. Az akár 90% -kal hosszabb tekercsek gyorsabbá teszik a munkavégzést. A szalag tartja az eredeti hosszát, így a toldásoknál nem keletkeznek gyenge pontok, amiket utólag tömíteni kell.

Próbálja ki Ön is a TP654 illmod TRIO 1050-et és győződjön meg személyesen az előnyeiről! További információk, termékminta kapcsán keresse a Schachermayer kapcsolattartóját, vagy látogasson el a www.illbruck.com/TP654 oldalra.

 

*IFB tanulmány: „Analyse der Entwicklung der Bauschäden und der Bauschadenkosten (Update 2018)

( )