Összes Praxis

Roto NX – Mindig a megfelelő döntés

Új ’T’ pántoldal integrált résszellőztetéssel és rejtett csavarozással az ollónál

Hosszú élettartamú fa ablakok, szemet gyönyörködtető kivitel, komfortos működtetés, gazdaságos gyártás valamint biztonság – az új átfogó Roto NX program tökéletesen megfelel a jövőbeli kihívásoknak.

Most indul a jövő

Új T pántoldal fa nyílászárókhoz

A Roto a fa nyílászárókhoz is a tökéletes megoldást kínálja: az új T pántoldal 150 kg-os maximális szárnytömeghez lett kialakítva – a korszerű, nagyméretű ablakokhoz.
Nagyfokú gazdaságosság köszönhetően a gyors felhasználásnak a gyártás során, az egyszerű beállításnak a beépítés során, valamint a csökkentett cikkmennyiségből fakadó csekély raktározási és logisztikai költségeknek:

 • Egy fajta pántoldal 150 kg szárnytömegig
 • Univerzális jobbos/balos kialakítású ollócsapágy, sarokcsapágy és ollóelőlap
 • Az ollóba integrált résszellőztetés feleslegessé teszi a kiegészítő tokrészt
 • Nagyobb komfort a jobb belső klíma és az egyszerűbb kezelés révén

Alapkivitelként az ollóba beépített résszellőztetés kiegészítő szellőztetési funkcióként biztosítja a nagyobb lakáskomfortot:

 • Magától értetődő használat: a szárny 135°-os kilincsállásnál automatikusan résszellőztetés funkcióban van
 • Kényelmesebb használat könnyű zárással a fokozatos előmeghúzásnak köszönhetően
 • Korszerű dizájn a harmonikus összkép és a nagyobb kialakítási szabadság érdekében

Rejtett csavarozás az ollócsapágy attraktív kinézete érdekében:

 • Az ollócsapágy a szárny ütközőperemével egy szintbe szerelhető, így marad elegendő hely akár egy felülvilágító ablak elhelyezésére is
 • Egyedi kialakítási lehetőségek a takarók és a porszórt felületek nagy színválasztékának köszönhetően (új: titán porszórt pántoldal)

Nagyobb biztonság a hatékony alkatrészeknek köszönhetően

 • Pántoldal (ollócsapágy és sarokcsapágy) 150 kg-os szárnytömeghez nagy üvegtömeggel rendelkező korszerű ablakok esetén
 • Nagyobb biztonság, mivel a 150 kg-os szárnytömeg már alapkivitel

Biztonságos szellőztetés bukóállásban is – TiltSafe

A Roto NX innovatív biztonsági alkatrészeivel felszerelt Roto NX TiltSafe ablak még bukó állásban is magas betörés elleni védelmet biztosít. Az RC 2-es minősítésű buktatott állapot eléréséhez 3 db Roto NX TiltSafe biztonsági záródarab, valamint biztonsági zárócsapok és egy zárható kilincs szükséges. Mindemellett a Roto NX TiltSafe ablakok 65 mm-es buktatási mélysége gondoskodik a megfelelő levegőcseréről, így biztosítva a tulajdonosok számára az otthon megfelelő komfortját. Ugyanakkor jó érzéssel tölti el őket, hogy az ablakok védelmet nyújtanak számukra a nem várt látogatókkal szemben is. A Roto NX TiltSafe ablak működtetése épp annyira intuitív és kényelmes, mint egy hagyományos bukó-nyíló ablaké. Magasabb biztonság és kényelem, bonyolult kezelés nélkül.

Maximális rugalmasság alacsony raktározási költségek mellett – EasyMix

Minimalizált alkatrészigény, alacsonyabb raktározási költségek, rövidebb adat karbantartás – a Roto NX mindezt megvalósítja. Hogyan? Nagyon egyszerűen és egészen zseniális módon: a rúdzárelőlap és a zárszekrény, illetve cilinder zárszekrény 25 mm-es dornmérettől külön rendelhető. Az ablakgyártó így egyénileg konfigurálhat és rendelhet. Az EasyMix rendszernek köszönhetően a rúdzárelőlapra a zárszekrény, valamint a cilinder zárszekrény teljes mértékben, csavarozás nélkül egyszerűen felcsatlakoztatható.

( )