Összes Praxis

Melyik mosogató a legjobb?

A mosogatókat ma már nem csak edények mosogatására használjuk. Nemcsak nemes mintákkal és színeikben alkalmazkodnak a modern konyhához, hanem sokféle anyagból is készülnek: legyen az rozsdamentes acél, kerámia vagy gránit - mindennek megvannak az előnyei és talán a hátrányai is. Összehasonlítást végeztünk az Ön számára.

Van mosás, karcolás és súrolás. A konyhai mosogatónak ellen kell állnia a hőnek, a savnak és a hidegnek, taszítania kell a vízkőlerakódást, és lehetőleg könnyen tisztíthatónak, tartósnak és szépnek kell lennie. Itt minden az anyagról szól, mert a modern konyhai mosogatók vizuálisan már régóta szemet gyönyörködtetőek. Legyen szó a hűvös rozsdamentes acél elegáns hangulatáról, a gránitmedencék kézzelfoghatóan kellemes kőkarakteréről vagy a minden elképzelhető árnyalatban kapható kerámia mosdók purista dizájnjáról - az anyagválasztás ízlés és használat kérdése. 

Design

Ha szereti a színeket, a gránit és a kerámia mosogatók jó választásnak bizonyulnak: a Blanco Silgranit vagy a Systemceram kerámia számos különböző árnyalatban kapható. A kerámia mosogatók fényes és matt kivitelben is elérhetőek. Az antracit, a szürke vagy a fekete - kőburkolatba süllyesztve - különösen divatos. A rozsdamentes acél viszont a klasszikus ezüstre támaszkodik, amely ugyanolyan exkluzívan mutat sötét kőből vagy fából készült konyhai munkalapokkal kombinálva.

Tisztítás

Ki ne ismerné őket: a vízkőfoltok a mosogatóban és környékén. Ha nem szeretne sok időt fordítani a mosogató karbantartására, akkor a gránit vagy kerámia mosogató a legjobb választás. A rozsdamentes acél mosogató szintén könnyen tisztítható, de a vízkőfoltok és az ujjlenyomatok jobban láthatóak.

Higiénia

Ha a tisztaságról van szó, minden anyag Oscar-díjat érdemel. A Blanco Silgranit PuraDur esetében például a szabadalmaztatott higiéniai védelmi formula védőpajzsként hat a szennyeződések és baktériumok ellen. Itt a higiéniai szempontból releváns baktériumok szaporodása akár 98 százalékkal csökken. A rozsdamentes acél sima és inert felületének köszönhetően nagyon higiénikus munkafelületet is biztosít. A Systemceram sima felületei íztelenek, szagtalanok és abszolút higiénikusak, ráadásul a vízkő nem tudja megvetni lábát a CleanPlus-szal lezárt felületen.

Hő és keménység

A forró edényt gyakran a mosogatóba helyezik, akárcsak a fagyasztott ételeket. A magas hő egyik anyag esetében sem jelent problémát: akár rozsdamentes acél, akár gránit vagy kerámia, a főzőedényeket habozás nélkül a mosogatóba teheti. Mindhárom anyag ellenálló is, bár a gránit és a kerámia (amely szintén sav-, vágás-, karcolás- és forgácsálló) az anyag keménysége miatt itt a legjobb. A másik kettőhöz képest a rozsdamentes acél viszonylag könnyen karcolódik, a gránit mosogatókat pedig óvatosan kell használni a kényes edényekkel, mivel az anyag nagyon kemény.

Ár

A kerámia mosogatóknak magasabb az ára, és az anyag nagyon nehéz is – egy mosogató könnyen 20 kg-ot is nyomhat. A legolcsóbb megoldás valószínűleg a rozsdamentes acél, bár itt hatalmas minőségi különbségek vannak. Telefonos és területi értékesítési munkatársaink szívesen adnak Önnek tanácsot.

WEBKATALÓGUS: mosogatók

( )