Összes Impulzus

Korpuszösszekötő és rejtett polctartó: egyszerű, stabil és láthatatlan

Ezeket a funkcionális mintákat bármikor kérheti a Schachermayertől. © SCH/M.Reichl

A bútor esztétikumát a formája adja. Az, hogy az egyes elemeket mi és hol tartja össze, az ügyfél számára lényegtelen, sőt, lehetőleg nem is szeretne látható kötéseket. A korpuszösszekötő és rejtett polctartóval a Seidl-Kern építész duó tökéletes megoldást kínál erre a problémára. A korpuszösszekötő és rejtett polctartó „alumíniumsín ék alakú horonnyal és hüvelyekkel” korpuszok rejtett kötéseihez alkalmas.

A jól bevált fecskefarok kötés elvére támaszkodik. Ez a rejtett és súrlódó bútorcsatlakozás egyszerűen, gyorsan és biztonságosan használható. Minél jobban meghúzzuk az ékhüvely csavarját, annál nehezebb a bútorlapot kitolni, és annál erősebb a szorító hatás. Az összekötőelemek szilárd kötést alkotnak – további rögzítésre nincs szükség. Ha az ékhüvely csavarját kissé meglazítjuk, a két elem egyszerűen mozgatható.

Egyszerűen hatékony

Bár az egész csatlakozás egyszerű részekből áll, a korpuszösszekötő és rejtett polctartó nagy stabilitással és teherbírással rendelkezik. A korpuszösszekötő és rejtett polctartó ideálisan működik rögzített csatlakozásokkal, amelyek merevítését támogatni kell. A sín és a hüvely közötti nem pozitív kapcsolat megakadályozza például a polcok kidudorodását, mivel a csatlakozás húzóterhelésnek lehet kitéve. Keményfa használata esetén a sín mellőzhető, és a vezetőhorony közvetlenül a speciális maróval marható. Így több munkafolyamatot és anyagot megspórolhat.

A meglévő bútorok utólag is felszerelhetők a korpuszösszekötő és rejtett polctartó rendszerrel, és ezáltal merevebbé és stabilabbá válhatnak. Az előnyök nyilvánvalóak az ügyfelek számára. Teljesen láthatatlan, stabil bútorok jönnek létre, és a kiváló minőségű felületek védettek. Ezenkívül a csatlakozások könnyen meglazíthatók, és így a bútor könnyen adaptálható és átalakítható. A polcok tetszés szerint lehet változtatni és az egyéni igényekhez igazítani. Az alkalmazási lehetőségek azonban ennél is tágabbak. A kézművesipar és az ipar is használja a szűk fülkékbe történő beépítés, valamint a hátsó fal, polc és korpuszépítés esetében. A gyors és egyszerű feldolgozás számos lehetőséget, fejlesztést és egyszerűsítés előtt nyit utat. A kiváló minőségű üzletberendezéstől a vásári építésen át a rugalmas lakberendezésig – az ötleteknek semmi sem szab korlátot.

 

WEBKATALÓGUS: További információ a termékekről

( )