Összes Impulzus

JÁTÉK VELE A MUNKA!

Az illbruck előfal rendszer a szigetelés síkjába történő ablakbeépítéshez

Napjainkban a szigorodó energetikai elvárások már szükségesé teszik, a passzívházaknál jól bevált előfal rendszerek egyre gyakoribb alkalmazását, melyekkel elkerülhető a geometriai hőhidak kialakulása a hőszigetelésben.

A lejátszódó izotermikus folyamatokat alapvetően meghatározza az ablak pozíciója a külső falazatban. Az ideális pozíció az ablak belső felületének elhelyezésére a falazat 10-13 °C-os tartománya. Ebben a tartományban az ablakon nem keletkezik páralecsapódás, és nem áll fenn a penészképződés veszélye. Érthető ezért, hogy az ablak fal előtti síkba történő beépítése nagy jelentőséggel bír, és a piac ennek megfelelően számos rendszert kínál a probléma megoldására. A hőszigetelés síkjában idáig acélkonzolok és fóliák uralták a képet. A háromrétegű üvegezéssel készülő ablakok azonban egyre nehezebbek, a könnyű hőszigetelő téglából készült falak teherbírása pedig egyre csökken, így az ablakok megfelelő rögzítése egyre nehezebb feladat. A ragasztáson alapuló előfal rendszerrel az illbruck egy kiemelkedően egyszerű megoldást fejlesztett ki a szigetelés síkjába történő ablakszerelésre.

Három rendszertípust kínálunk különböző méretekben, melyek közül mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Mindhárom illbruck előfal rendszer közös jellemzője, hogy bár az előfal rendszer profiljait biztonsági csavarokkal is rögzíteni kell, a terhet kizárólag a ragasztó viseli. A csavaros rögzítések néhány négyzetmilliméteres, pontszerű terheléseit a ragasztó akár 100 négyzetcentiméteres vagy ennél is nagyobb felületű terheléseloszlása váltja ki. A ragasztott előfal rendszer használatával jelentősen megnövekedett felület kevésbé erős, porózus anyagok esetében is komoly terheket képes közvetíteni a falra, mely a falazat anyagának függvényében akár a 870 kg/m-t is elérheti. Az előfalrendszer elemei, a teherviselésen túl az ablakok rögzítéséhez, és az ablakcsatlakozó fugák tömítéséhez is kiváló fogadófelületet biztosítanak.

Meggyőző érvek

 • Extrém magas kezdeti ragasztóerő! Csak nyomja a profilt a helyére és kész!
 • Kiváló hőszigetelés, teljesíti a passzívházakkal szemben támasztott követelményeket.
 • Sokoldalúan ellenőrzött rendszer: minősítések az éghetőségtől, a passzívház alkalmasságon át, a légzárásig.
 • Csapóeső elleni védelem 1050 Pa-ig.
 • Az első ift által minősített ragasztó alapú rendszer.
 • 200-870 kg/m közötti értékekkel a ragasztás kiváló teherátvitelt biztosít.
 • A gyors, egyszerű szerelés költségmegtakarítást eredményezhet.
 • Kiváló zajszigetelés, amely nem rontja le a magas minőségű ablakok értékeit.
 • Betörésbiztos (RC3 a DIN EN1627-1630 szerint).
 • A homlokzat megbontása nélkül lehetővé teszi a későbbi ablakcserét.
 • Kiesés elleni védelem az FX760 kiesés gátló hevederrel.
 • Hőhíd katalógus az energetikai besoroláshoz szükséges igazolásokhoz.

Precízen egymáshoz illeszkedő elemek teszik egyszerűvé és élvezetessé a szerelést!

( )