Összes Impulzus

Akkora teljesítmény, mintha hálózatról menne

Szakadj el a konnektortól: Az új Festool SYS-PowerStation

Képzeld el, hogy az építkezésre indulsz, és magaddal viszel egy teljes munkanapra elegendő áramot a strapabíró és így egy építkezés helyszínén is használható, legújabb generációs Systainer formátumban, aminek köszönhetően gond nélkül dolgozhatsz, még akkor is, ha nincs a helyszínen vagy a közelben áramforrás. Nem fikció, ez a valóság az új Festool SYS-PowerStation egységgel. 1500 wattóra, 3680 wattos tartós és akár 11 000 wattos csúcsteljesítménnyel a hordozható energiatároló képes tartósan stabil, 230 voltos hálózati feszültséget biztosítani. Konkrét példa: a Kapex KS 60 gérvágó elszívómobillal 560 gérvágást képes elkészíteni egy parkettázás során. A szintén hálózatról működő Planex hosszúszárú falcsiszolóval és a csatlakoztatott mobil elszívóval kereken 200 négyzetméteres felület lecsiszolása lehetséges.

Munkavégzés akkor, ott és azzal a hálózati géppel, amelyikkel akarod. A SYS-PowerStation véget vet a nehézkes kábelhúzásnak és konnektorkeresésnek, és biztosítja, hogy mindig legyen áram, akár útközben is. Az eredmény: a hálózatról működő elektromos kéziszerszámok rugalmasabban és helytől függetlenül használhatók. Az új SYS-PowerStation ráadásul kompakt és mobil, akár 1500 wattóra áramot tárol. Ez 20 akkumulátor energiatartalékának felel meg. Ezzel egy teljes munkanapra elegendő energiát biztosít elektromos hálózat nélkül, és a felhasználót teljes mértékben függetlenné teszi a klasszikus energiaforrásoktól, mint amilyen a konnektor, az építkezési áramelosztók vagy a generátorok. Az utóbbiakkal ellentétben az új SYS-PowerStation kibocsátásmentes működésével is kitűnik. Vagyis a munka során nem keletkeznek zajok és az egészségre, illetve a környezetre ártalmas kipufogógázok. Ennek köszönhetően a SYS-PowerStation beltérben is gond nélkül használható. „A SYS-PowerStation minden hálózati készülékből akkus készüléket varázsol. Még az olyan nagy energiaigényű gépek, mint a nagy ácsfűrészek is megbízhatóan és mobil módon működtethetők a SYS-PowerStation egységgel.” – mondta Volker Kaupp, termékmenedzser. Ehhez jön még a viszonylag kis súly: 16 kilogrammos súlyával a SYS-PowerStation épp csak 50–70 százalékát nyomja a hasonló energiatároló egységek súlyának. A hordozható energiatároló egység rendkívül kompakt Systainer3 formátumban kerül forgalomba, és a nagy igénybevételt jelentő, építkezési használathoz ráadásul fröccsenő víz ellen is védett (IP44).

Akkora teljesítmény, mintha hálózatról menne

A SYS-PowerStation tartósan 3680 W és rövid ideig akár 11 000 W teljesítményével elegendő energiát szolgáltat minden vezetékes szerszám számára – legyen szó akár mobil elszívókról, nagy méretű fűrészekről vagy fúrókalapácsokról. A nagy teljesítőképesség és nagy energiamennyiség, illetve a kompakt méret és a viszonylag kis súly világviszonylatban is egyedülálló. A SYS-PowerStation nemcsak minden vezetékes Festool elektromos kéziszerszámmal kompatibilis, de más gyártók összes hálózatról működő szerszámával is. Mindezt teljesítményveszteségek nélkül, pontosan úgy, ahogy a normál 230 V-os csatlakozóaljzat. A töltés szokásos esetben az akkumulátor teljes feltöltéséhez 3,5 órát vesz igénybe. A folyamat során az intelligens töltésvezérlés a töltési stratégiát mindig az aktuális cellahőmérsékletnek megfelelően választja ki. Ez garantálja a minimális töltési időket és egyben az akkumulátor celláit is kíméli. A SYS-PowerStation kezelési koncepcióját nagyon tudatosan alakították lehetőleg egyszerűre és átláthatóra. A mobil konnektor intuitív módon a praktikus Systainer3 ház elülső oldalán kapott helyet: A mobil konnektor legfontosabb pontja az ergonomikus és középen elhelyezett be- és kikapcsoló és az áramcsatlakozó minden* hálózatról működtethető szerszámhoz. Az aktuális töltöttségi szint bármikor egyszerűen leolvasható az elülső oldalba beépített LED-es töltöttségjelzőről. Ráadásul a Systainer belsejében is van egy további be- és kikapcsoló, mellyel megakadályozható a véletlen bekapcsolás a szállítás során. Hasonlóképpen az elülső oldalon található, és így bármikor hozzáférhető az USB-C csatlakozó, melynek segítségével további hordozható eszközök, például táblagépek vagy okostelefonok is gond nélkül feltölthetők.

Tervezhetőség az építkezés helyszínén is

Az új SYS-PowerStation egységgel egyszer s mindenkorra vége a kellemetlen meglepetéseknek, illetve félbemaradt munkáknak: minden építési területen történő alkalmazás biztonsággal tervezhető. Az áramkeresés problémája a múlté. Épp így nincs szükség a kábelek cipelésére, a túlterhelt építkezési áramelosztókra, nincs több probléma a lekapcsoló biztosítékokkal.

Nulla kibocsátás - maximális energia

Az építkezéseken gyakran rossz a levegő: a CO2, a nitrogén-oxidok és a finom porok ártalmasak az emberre és a környezetre. Az elsődleges szennyezőforrások közé tartoznak a belsőégésű motorok által hajtott szerszámok és gépek, például dízelgenerátorok. Az új és mobil SYS-PowerStation jelentősen hozzájárul a helyi szinten kibocsátásmentes építkezésekhez. 1500 wattórás teljesítményével elég energiát biztosít minden hálózati szerszámnak az építkezésen, ráadásul helyi szinten teljesen kibocsátásmentesen. A környezet és az egészség védelme érdekében.

Teljes elektromos töltés – teljes körű szervizszolgáltatás

Természetesen a SYS-PowerStation egységekre is vonatkozik a Festool szerviz teljes körű biztosítása. Teljes körű, ingyenes javítással együtt, amely gyors, alapos és az első három évben teljesen díjmentes. A minden részletre kiterjedő garanciális feltételek az értékesítés kezdetétől megtalálhatók a www.festool.hu weboldalon.

Az új SYS-PowerStation 2021-től kapható – további információk a következő weboldalon találhatók: www.festool.hu/powerstation

* Kizárólag földelt energiaforrást nem igénylő készülékekkel használható.

­­

Műszaki adatok – SYS-PowerStation

 • Hálózati csatlakozó­­                                 230 V~ / 50 Hz tiszta szinuszos
 • Névleges energiatartalom                      1555 Wh
 • Tartós teljesítmény                                  3680 Watt
 • Csúcsteljesítmény (<0,5 mp)                 11 000 Watt
 • Csúcsteljesítmény (<6,0 mp)                 7200 Watt
 • Akkumulátortechnológia                         Li-ion
 • Töltés időtartama (cellahőmérséklettől függően)           3,5 óra*
 • IP védelmi besorolás                               IP44
 • Méret                                                          Systainer SYS3 M187
 • Súly                                                            16,5 kilogramm
 • AC-kimenet                                               220 V-240 V~ / 50/60 Hz
 • AC-bemenet                                              220 V-240 V~ / 50/60 Hz
 • USB-Typ-C (kimenet)                               5–20 V / 3 A / 15–60 W
( )