Adatvédelmi Nyilatkozat
Schachermayer Kft, 2018 május 25.

Jelen Adatkezelési Nyilatkozat tartalma, rendelkezései a Schachermayer Kft.-re és anyavállalatára, a Schachermayer Großhandelsges.m.b.H.-ra vonatkoznak:

Schachermayer Kft
2051 Biatorbágy, Dózsa György út 54.
Cégj.sz.: 13-09-065046

Felelős vezető az Adatvédelmi Nyilatkozat keltezésekor:
Bognár András, cégvezető

Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
A-4020 Linz, Schachermayerstraße 2
Cégj. szám: 78652s, (Landesgericht Linz)
Felelős vezető az Adatvédelmi Nyilatkozat keltezésekor:
Gerd Schachermayer, ügyvezető

Az adatkezelési kérdésekben, illetve az adatainak kezelésével, azaz adatok felvételével, feldolgozásával vagy felhasználásával kapcsolatos bármely kifogással kapcsolatban az alábbi címen állunk rendelkezésére email-ben vagy levélpostai úton:

Schachermayer Kft,
Bognár András cégvezető, mint adatvédelmi felelős
2051 Biatorbágy, Pf. :35
andras.bognar@schachermayer.hu

1. Általános

Adatainak biztonságos és bizalmas kezelése számunkra is fontos és komolyan vesszük ezzel kapcsolatos feladatainkat. Ennek megfelelően a legkorszerűbb biztonsági standardok szerint járunk el az adatok kezelésekor. A kezelésünkre bízott ill. általunk felvett adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, és felhasználásukkor felelős körültekintéssel járunk el. Ennek kapcsán megadjuk a 2018-ban hatályba lépő Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (továbbiakban: Rendelet) ide vonatkozó adatvédelmi kötelmeiről szóló tájékoztatást.

2. Személyes adatok tárolása és kezelése

Személyes adatait, vagy az alkalmilag Ön által feltöltött dokumentumokat, fényképeket az Önnel, mint partnerrel (szállítóval, szolgáltatóval vagy vevővel) létrejött üzleti kapcsolat céljának megfelelően, és csakis annak keretein belül a Schachermayer Kft., valamint anyavállalata, a Schachermayer Großhandelsgesellschaft m.b.H. rögzíti és dolgozza fel, ideértve az elektronikusan létrehozott és archivált dokumentumokat is, mint pl. az üzleti levelezésünket.
Ez az alábbi személyes adatok kezelését jelenti:

  • Vezetéknév, keresztnév
  • Születési dátum
  • Állampolgárság
  • Kapcsolattartási adatok: cím, email-cím, telefonszámok
  • Megrendelési és szállítási adatok
  • Fizetési adatok
Az interneten, honlapunkon keresztül hozzáférhetővé tett kínálatunkra való „rákattintások“-at, mint felhasználói adatokat megkapjuk a mindenkori internetböngésző szolgáltatásaként, mégpedig úgynevezett szerver-log-fájlok formájában, és e naplókat elektronikusan tároljuk.

Ez az alábbi adatokat jelenti :
  • A számítógép IP címe, ahonnan az aktivitás (rákattintás) érkezett.
  • A felhasználói felületünkön (platform) a felhasználó azonosítója
  • A platformunkon felkeresett internet oldal neve
  • Dátum és pontos időpont
  • Annak az internet oldalnak az URL címe, amelyről a böngészés a Schachermayer platform adott oldalára érkezett.
  • A munkamenet (böngészés) azonosító száma

3. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés fő célja, hogy Önnek szolgáltatásaink megbízható, hatékony és személyre szabott használatát lehetővé tudjuk tenni. A személyes adatokat a következő célokra használjuk:
  • Rendeltetésszerű szerződés teljesítés, és a megrendelés lebonyolítása
  • Teljesítményünk személyre szabása, mérése és javítása
  • Termékeink és szolgáltatásaink rendelkezésre bocsátása
Ezeket az adatokat egyrészt az Ön által megadottak szolgáltatják, másrészt szükség esetén azokat nyilvánosan elérhető regiszterekből szerezzük be.
A rendeltetésszerű szerződés teljesítéssel kapcsolatos minden adatkezelésünk a Rendelet 6.cikkének (1)b pontján alapszik. Hírlevelünk és hasonlók kiküldéséhez szükségünk van az Ön beleegyezésére, az ezzel kapcsolatos adatfeldolgozás a Rendelet 6. cikk. (1)a pontján alapszik.
A Schachermayer kötelezi magát, az Ön személyes adatainak a Rendeletnek megfelelő, törvényes kezelésére.

4. Adatok továbbítása, adattranszfer harmadik országba

A Schachermayer személyes adatokat harmadik félnek nem továbbít. Kivéve, ha az érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja ehhez, vagy ha az adattovábbításra törvény kötelez bennünket.
Adatait kizárólag az alábbi vállalatoknak ill. intézményeknek adjuk át, ha ennek az adott célhoz kötötten a jogi feltételei fennállnak:
  • A Schachermayer vállalat csoporton belül: Az adatfeldolgozás minden leányvállalat részére központilag, a Schachermayer Großhandelsgesellschaft m.b.H. (Linz) székhelyén történik.
  • Az adatok tárolásához ún. felhő alapú megoldásokat használunk. E technológia mellett nem zárható ki, hogy a felhő-szolgáltató harmadik országban is tárol adatokat. Mi azonban csakis olyan szolgáltatókat bízunk meg adattárolással, akik minden adatvédelmi előírást bizonyíthatóan betartanak, és erről megfelelő tanúsítással is rendelkeznek (EU-US Privacy Shield)

5. Sütik és letölthető alkalmazások

A Schachermayer az interneten ún. sütiket használ abból a célból, hogy az online tapasztalatokat és online időket optimalizálni tudja. A sütik pl. információkat tartalmaznak a korábbi rákattintásokról, és arról, hogy milyen ajánlatok után érdeklődött a böngésző személy.

A sütik nem indítanak programokat, és nem telepítenek vírust a felhasználó számítógépére. Céljuk elsődlegesen az, hogy az adott felhasználó számára testre szabott ajánlat álljon elő, és azok igénybevétele a lehető legkényelmesebb legyen.

A Schachermayer jelenleg csak „munkamenet-sütiket“ használ, amelyek nem tárolódnak a felhasználó adathordozóján, és a böngésző elhagyásakor törlődnek. A munkamenet-sütik másik célja a bejelentkezési azonosítás segítése, és a rendszer terhelés elosztásának optimalizálása.

Önnek jelenleg is és bármikor lehetősége van a sütik alkalmazásának elutasítására. Ennek módja általában a böngésző beállításainak megfelelő megválasztása vagy megfelelő segédprogram használata. További információt a böngésző Help-funkciójával kaphat. Ha a sütik kikapcsolása mellett dönt, ez hátrányosan hathat az elérhető szolgáltatások terjedelmére és minőségére.

Google Analytics

Weboldalaink a Google Analytics webhasználati kiértékelő szolgáltatást használják. A Google Inc. („Google cég“) ehhez sütiket használ. Ezek szövegfájlok, amelyek lementődnek az Ön számítógépére, és lehetővé teszik a weboldal Ön által történő használatának statisztikázását. A sütik által generált információkat a weboldal használatáról – beleértve az Ön mindenkori IP-címét is – a Google egy USA-ban lévő szerverére jutnak el, és ott tárolódnak. A Google ezeket az információkat az adott weboldal Ön általi használatának kiértékelésére használja fel, és erről statisztikai jelentéseket bocsát a weboldal üzemeltetőjének a rendelkezésére azzal a céllal, hogy ezek az információk a weboldalak további fejlesztéseihez segítséget nyújtsanak.

A Google ezeket az információkat adott esetben harmadik félnek is továbbítja, amennyiben ezt számára törvény írja elő, vagy ha e harmadik fél a Google megbízásából dolgozza fel ezeket az adatokat. A Google garantálja, hogy az Ön IP címét semmi esetre sem köti össze más Google adatokkal. Ön e „Google” sütik installálását is megakadályozhatja, a böngésző megfelelő beállításával, de felhívjuk a figyelmét arra, hogy ez esetben Ön valószínűleg nem fogja tudni kihasználni a weboldal összes funkcióját, vagy azokat nem teljes értékűen tudja csak használni. Azzal, hogy e weboldalakat használni kezdi, Ön beleegyezését adja ahhoz, hogy a Google az Ön fent említett böngészési adatait a szintén fent említett módon és célra felhasználja.

Közösségi letölthető alkalmazások: Facebook és Twitter a „2-szeri rákattintás” megoldással.

Weboldalunkon használjuk az alábbi közösségi alkalmazásokat: Facebook, Google+ és Twitter. Ezek az alkalmazások az alábbi szolgáltatók szerverein futó szolgáltatásokat kínálnak: Facebook Inc., Google Inc. és Twitter Inc.

A Facebook-ot a Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA üzemelteti.
A Facebook közösségi alkalmazások áttekintését, megjelenítését az alábbi linken tanulmányozhatja:
https://developers.facebook.com/docs/plugins


A Twitter-t a Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA üzemelteti.
A Twitter gombok áttekintését és megjelenítésüket az alábbi linken találja meg:
https://about.twitter.com/en_us/company/brand-resources.html

Annak érdekében, hogy weboldalunk (honlapunk) felkeresésekor adatainak biztonságát magasabb szinten tartsuk, a fent említett letölthető közösségi alkalmazások az ún. 2-szeri rákattintás” módszerével vannak a weboldalunkhoz kapcsolva. Ez a fajta kapcsolódás úgy működik, hogy a mi – közösségi alkalmazásra való hivatkozást tartalmazó - bármely weboldalunk felkeresése még nem szólítja meg a Facebook, Google ill. A Twitter szervereit, azokkal nem lép kapcsolatba. Csak amikor Ön az alkalmazást aktiválja, és ezzel adatainak továbbításához hozzájárul, akkor létesít a böngészője kapcsolatot a fenti szolgáltatók szervereivel.

Ekkor az illető közösségi alkalmazás („plugin“), mint program bemásolódik a szolgáltató (Facebook, Google, Twitter) szerveréről az Ön böngészőjére, és egyben hozzákapcsolódik az adott Schachermayer weboldalhoz. E kapcsolódás révén a szolgáltatók megkapják azt az információt, hogy az Ön böngészője a Schachermayer megfelelő weboldalát meghívta. Ez akkor is megtörténik, ha Önnek nincsen élő profilja az adott szolgáltatónál, vagy akkor is, ha van profilja, de azzal épp nincs bejelentkezve. Ezt az információt, beleértve az Ön IP címét is, az Ön böngészője tehát átküldi a szolgáltató USA-ban lévő szerverére, ahol az letárolásra kerül.

Ha pedig Ön be van jelentkezve valamelyik közösségi alkalmazásba, a érintett szolgáltató az Ön látogatásának tényét a Schachermayer weboldalon közvetlenül hozzá tudja rendelni az Ön épp bejelentkezve lévő (Facebook, Google+ stb.) profiljához. Ha Ön ezen alkalmazásokban pl. „lájkol“ valamit, vagy pl. A Twitter gombot használja, akkor ez az információ szintén közvetlenül átkerül a szolgáltató szerverére, és ezek az információk a közösségi alkalmazásban nyilvánosak lesznek, és az „Ismerősei“ számára is láthatókká válnak.

A fent említett szolgáltatók adatkezelésének céljával, terjedelmével, az adatoknak a szolgáltató általi továbbfeldolgozásával és felhasználásával, valamint az Ön jogaival és a személyes szférájának védelmét célzó beállítási lehetőségeivel kapcsolatban az egyes szolgáltatók adatvédelmi tájékoztatóiból tájékozódhat.

Adatvédelmi tájékoztató / Facebook: http://www.facebook.com/policy.php
Adatvédelmi tájékoztató / Twitter: https://twitter.com/privacy

Amennyiben tehát nem szeretné, hogy a Facebook vagy a Twitter a mi weboldalainkon gyűjtött információkat közvetlenül az Ön profiljához hozzárendelhesse, akkor az alkalmazásnak a weboldalunkon keresztül történő aktiválása előtt ki kell jelentkeznie a közösségi alkalmazásból vagy alkalmazásokból.

6. Az adatok megőrzése, az adatokhoz való hozzáférés és adatbiztonság

Az Ön adatait üzleti kapcsolatunk befejezéséig, az érvényes garanciális- és elévülési idők lejártáig, illetve törvényben előírt határidőig tároljuk. Ezen túlmenően mindennemű esetleges jogvitánk végleges rendezéséig, ha az adatok a jogvita kapcsán bizonyítékként szükségessé válhatnak.
Az adatokhoz elsődlegesen a Schachermayer Kft., másodsorban pedig az anyavállalat, azaz a Schachermayer Großhandelsgesellschaft m.b.H. azon munkatársai férhetnek hozzá, akik az üzleti kapcsolat során a lebonyolításban, vagy az adott folyamat végrehajtásában feladatot kaptak.
Személyes adatait beléptető rendszer üzemeltetésével, az egyes számítástechnikai eszközökre való bejelentkezés ellenőrzött voltával, valamint a szoftver használati (tranzakció szintű) jogosultságok kontrollált rendszerével védjük.
A védelem általunk alkalmazott további eszközei:
  • Adatok kontrollált módosítása, azaz minden esetben utólag megállapítható, hogy az adott adatot melyik munkatárs és mikor rögzítette vagy módosította.

  • Adatok kontrollált továbbítása, azaz annak biztosítása, hogy a személyes adatokat az egyes adatátvitelek közben ne lehessen illetéktelenül elolvasni vagy lemásolni, vagy módosítani illetve törölni, és hogy vizsgálható és utólag is megállapítható, hogy milyen helyeken történhet egyáltalán személyes adatok gépi átadása.

  • A megrendelések kontrollálása abban a tekintetben, hogy a személyes adatok közül csak azok kerülnek a megrendelésbe, amelyeket a megrendelő utasításainak megfelelő lebonyolításhoz szükségesek.

  • Adatok rendelkezésre állásának ellenőrzése, azaz adatait a jogos tárolási időn belül sérülés és elvesztés ellen védjük.

  • Az érzékeny adatok elválasztásának kontrollja: A különböző célokra szolgáló adatait a célokhoz kötötten különválasztva tartjuk és kezeljük.

Mindezeket a biztonsági intézkedéseket a technikai fejlődésnek megfelelően folyamatosan átdolgozzuk, fejlesztjük.

7. Az Ön jogai

Személyes adatainak kezelése ügyében Önnek érintettként a Rendelet III. Fejezetében részletesen felsorolt jogai vannak.

Jogainak érvényesítés érdekében, vagy kérdéseivel kérjük forduljon hozzánk bizalommal:

Schachermayer Kft,
Bognár András cégvezető, mint adatvédelmi felelős
2051 Biatorbágy, Pf. :35
andras.bognar@schachermayer.hu

Vagy anyavállalatunkhoz:
Schachermayer-Großhandelsgesellschaft m.b.H.
Datenschutzkoordinator
Schachermayerstraße 2, 4020 Linz
datenschutz@schachermayer.com

A fenti címek bármelyikére megküldött igényével, bejelentésével kapcsolatban haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül állást kell foglalnunk, illetve igényét érvényesítenünk kell.

8. Panasztétel az adatvédelmi hatóságnál

Adatvédelmi jogainak megsértése miatti indítvánnyal, beadvánnyal és panasszal az alábbi helyre fordulhat:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
URL: http://naih.hu

Schachermayer Kft.